25 de copii din Hațeg s-au conectat cu sălbăticia

S c r o l l D o w n

Astăzi, 21 aprilie 2018, 25 de copii de la Colegiul Național “I.C. Bratianu Hateg” – Scoala Gimnaziala “Aron Densusianu” au avut parte de o altfel de experiență în afara orașului. Au fost mai aproape de natură, s-au conectat cu toate simțurile la mediul din jurul lor, în cadrul unei activități extra-școlare, menite să le arate celor mici cât de ușor este să ne bucurăm de natură și cât de important este să înțelegem că și noi facem parte din natură. ”Natură și Sălbăticie” este un proiect organizat în parteneriat de Societatea Română de Sălbăticie, Colegiul Național „I.C. Brătianu” Hațeg și Asociația de Turism Retezat – unitatea de management a Destinației de Ecoturism Țara Hațegului-Retezat.

”Participanții la excursie au fost selectați în funcție de proiectele pe care le-au făcut. La concurs, juriul a trebuit să aleagă dintre 70 de lucrări, iar treaba nu a fost deloc ușoară deoarece proiectele au fost foarte bune.”, a spus Anca Rusu, Managerul Destinației de Ecoturism Țara Hațegului-Retezat. Concursul de proiecte a fost organizat după două prezentări în școală, la care au participat peste 200 de copii, din clasele 0-IV.

Copiii care au câștigat un loc în excursie, însoțiți de Alexandru Bulacu, Director Executiv SRS, Profesor Mihaela Groza, Anca Nădășan, Director adjunct colegiu,  și Victor Nădășan, voluntar și membru Interact Club Hateg, au fost îndrumați să descopere direct minunile naturii, să învețe lucrui noi sau să verifice informațiile pe care deja le știau. ”Am învățat astăzi să deosebim câteva specii de arbori: fag, stejar, cireș. Am făcut și geografie: pentru că ziua a fost superbă, am putut vedea foarte clar Țara Hațegului în toată splendoarea ei, am privit de jur imprejur, de la Porțile de Fier ale Transilvaniei până la vărsarea Râului Strei în Mures, am admirat masivele muntoase: Retezat, Țarcu, Poiana Ruscă, Șurianu.”, a spus Alexandru Bulacu, Director Executiv SRS.

”Și cum natura este mereu plină de surpize, participanții au putut vedea un viața sălbatică în direct cu un spectacol inedit – o vulpe a urmărit un iepure, iar spre deliciul copiilor, iepurele a și scăpat.”, a adăugat Alexandru Bulacu. Copiii au mai învățat cum să utilizeze liniarul atunci când au fotografiat o șoparlă tare răbdatoare. Pe lângă aceste activități, s-au jucat mațele încurcate, au strâns resturile după ce am servit masa, s-au distrat. La final, toți participanții au primit diplome si insigne care atestă faptul că sunt pe drept ”Apărători ai naturii”.

”Vreau să-i felicit pe copii: sunteți frumoși, deștepți, creativi și surprinzător de bine ancorați în realitate!”, a dorit să adauge Alexandru Bulacu. Pe viitor SRS pregătește și alte proiecte educative pentru promovarea sălbăticiei pentru copiii din Hațeg.

Imagini de la evenimente aici.