Parteneriat pentru zimbri

S c r o l l D o w n

Săptămâna trecută SRS a semnat un parteneriat strategic cu Parco Natura Viva, pentru a desfășura împreună activități de monitorizare și cercetare, legate de reintroducerea zimbrilor și comportamentul acestora în sălbăticie. Acest moment a marcat o colaborare de peste cinci ani, perioadă în care Parco Natura Viva a participat activ la proiectul de reintroducere LIFE Bison, implementat de Rewilding Europe și WWF România și asistat tehnic de specialiștii SRS, prin donarea și transportarea a 4 zimbri în România cu scopul eliberării lor în mediul natural, precum și donarea a două colare GPS pentru monitorizarea lor.

”Suntem foarte onorați să lucrăm în continuare cu echipa de la Parco Natura Viva. Sunt foarte pasionați de ceea ce fac și înțeleg ce rol important joacă o gradină zoologică pentru succesul unui astfel de program de reintroducere”, a spus Alexandru Bulacu, Director Executiv SRS. Zimbrii de la Parco Natura Viva au fost donați proietcului LIFE Bison și transportul a fost suportat tot de grădina zoologică, prin amablitatea Dr. Cesare Avesani, Director Științific Parco Natura Viva. ”Este important să ai parteneri pe care te poți baza. Pentru că doar prin astfel de colaborări intense și solide aceste minunate animale pot avea cele mai mari șanse de supraviețuire în sălbăticie”, a adăugat Alexandru Bulacu.

Parteneriatul a fost semnat cu ocazia partcipării echipei SRS la cea de-a IX-a ediție a Congresului National de Cercetări Științifice în Parcuri: ”A cunoaște pentru a proteja”, organizat în Italia, Parco Natura Viva, Garda Zoological Park, între 4 și 7 octombrie 2018. ”A fost o ocazie extraordinară de a ne prezenta munca, de a dezbate cu alți specialiși și studenți provocările de a lucra cu animale sălbatice. Și mai ales de a înțelege cât de important este să comunicăm rezultate concrete pentru a asigura progresul științific și a susține pași importanți pentru cercetarea acestei specii.”, a spus Adrian Hăgătiș, Director Conservare SRS.

A fost un eveniment foarte important și pentru crearea de noi legături și potențiale colaborări, mai ales cu proiecte de colectare și interpretare de date și de creare de baze de date care sunt de folos la nivel global.