Proiectul ”Animalele domestice hoinare și fără stăpân în România. Definirea problemei sociale și de mediu printr-o abordare participativă și inovare socială” construiește un cadru de dezbatere și implicare civică a tuturor factorilor interesați, pentru ajungerea la un acord cu privire la starea de fapt a problemei, la cauzele ei și efectele prezenței acestor animale asupra mediului social și natural. www.animalehoinare.ro
Definirea corectă a problemei și ajungerea la un pact social pot genera soluții viabile pe termen lung de reducere a numărului animalelor hoinare și a efectelor lor negative, dar și pentru creșterea preocupării umane în ceea ce privește bunăstarea animalelor hoinare.
Alexandru Bulacu, președinte SRS
Cheia este o abordare multidisciplinară și participativă de dezbatere a subiectului prin stabilirea de 3 grupuri de lucru tematice și a unei platforme online, care să abordeze cele trei perspective ale problemei: cea socială, de mediu și de bunăstare animală. Dezbaterea publică, campania de advocacy și implicarea civică, prin metode inovative vor adăuga plus valoare rezultatelor obținute.
Proiect derulat de ”Societatea Română de Sălbăticie”, în parteneriat cu ”Federația Coaliția Natura 2000 România”, și ”Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”.