Cine suntem

S c r o l l D o w n

Cine suntem

Conceptul de sălbăticie, în conservarea naturii, este unul relativ tânăr în Europa, însă foarte ambițios, mai ales datorită aplicării lui la scară mare de peisaje dominate de procese naturale, în care ariile naturale protejate nu joacă doar un rol izolat, ci sunt gestionate integrat, ca o rețea.

România este una dintre puținele țări europene unde un astfel de proiect are șansa de a se concretiza, prin abordarea unui nivel superior de conservare și management integrat al zonelor de sălbăticie prin intermediul unei reţele existente de arii naturale protejate. Ne aflăm însă într-un moment critic, în care orice fel de amânare a implementării unui astfel de management la scara mare, de peisaj, poate accelera un proces ireversibil de pierdere a acestei reale bogății.

În acest context, Societatea Română de Sălbăticie (SRS) a luat ființă în anul 2016 pentru a contribui la conservarea, promovarea și recunoașterea zonelor de sălbăticie din România ca parte integrantă a dezvoltării societății românești, care respectă echilibrul dintre principiile de mediu, sociale și economice, și alte activități specifice de conservare a naturii.

Echipa SRS:

  • Aurel Martinescu: Președinte 
  • Adrian Hăgătiș: Director General
  • Alexandru Bulacu: Director Executiv
  • Andra Croitoru: Director Innovation & New Business 
  • Alina Alexa: Director Comunicare