Între 7-9 octombrie 2022, echipa SRS a participat la o conferință internațională, unde au fost prezentate și dezbătute rezultatele proiectului. La ”Convengo Nazionale della Ricerca nei Parchi”, ediția a 12-a, organizat la Parco Natura Viva, Italia, am reușim să aducem o contribuție pe tema prezenței animalelor hoinare în zonele sălbatice și să discutăm impactul pe care acestea îl au mai ales asupra speciilor mai vulnerabile, cum sunt cele reintroduse în sălbăticie (ex.zimbru).

”Deoarece idea acestui proiect a pornit de la observarea atacurilor (prădării) câinilor hoinari la zimbri, am considerat că este important să vorbim exact cu cei ce oferă aceste animale pentru programele de reintroducere”, a spus Alexandru Bulacu, președinte SRS.

Provocările pe care le au de înfruntat animalele care reîncep să trăiască în sălbăticie sunt foarte complexe. De la acomodarea la hrană și mediu de viață nou, la noi prădători. ”Acești câini nu sunt un prădător obișnuit pentru zimbru. Am crezut că este vorba de lupi atunci când am găsit primul cadavru. Când urmele și camere capcană au arătat adevărații prădători, ne-am dat seama că avem o problemă mult mai mare pentru zimbri în libertate”, a mai adăugat Alexandru Bulacu.

Discuțiile pe acest subiect au fost foarte interesante pentru participanții la conferință, deoarece Parco Natura Viva este unul dintre centrele de reproducție, care trimit astfel de zimbri în sălbăticie, prin programe dedicate.

Participarea la această conferință a fost susținută în cadrul proiectului ”Animalele domestice hoinare și fără stăpân în România. Definirea problemei sociale și de mediu printr-o abordare participativă și inovare socială”.

Proiectul ”Animalele domestice hoinare și fără stăpân în România. Definirea problemei sociale și de mediu printr-o abordare participativă și inovare socială”, este derulat de ”Societatea Română de Sălbăticie”, în parteneriat cu ”Federația Coaliția Natura 2000 România”, și ”Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov”, și beneficiază de o finanțare în valoare de 133.962,88 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Prioritățile noastre sunt legate de sălbăticie, reintroducere de specii, comunicare și educație. 

Lucrăm pe educație și probleme de conservare a biodiversității, cu accent pe partea socială.

Consultanță, conferințe, evenimente, comunicare, educație.

Copyright © SRS 2021. Imagini: Silviu Matei. Toate drepturile rezervate.

to top
Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Ekoterra