În 8 decembrie 2021 am organizat prima întâlnire a grupului de lucru pentru campania de advocacy. Reprezentanții celor trei organizații care implementează proiectul legat de animalele hoinare cu și fără stăpân au stabilit scopului campaniei și planificarea următoarelor etape.

Campania de advocacy va fi lansată în martie-aprilie 2022, după ce vom avea rezultatele grupurilor de lucru pe social, bunăstare animală și biodiversitate, dar și toate concluziile sondajului de percepție, care se desfășoară în perioada ianuarie-februarie 2022.

Animale hoinare advocacy

”Cel mai important obiectiv al eforturilor de advocacy pe care le depunem în acest proiect ar fi să reușim să influențăm principalii factori de decizie în implementarea unor măsuri legislative adaptate la context”, a declarat Alina Alexa, ofițer de comunicare SRS. ”Deși este doar un început, inițiativa noastră are toate șansele să devină vitală pentru viitorul acestei probleme, a animalelor hoinare, și sperăm, pentru rezolvarea ei”, a adăugat Alina Alexa.

Un rezultat concret al campaniei, va fi diseminarea unor instrumente de implicare civică și de abordare a problemei animalelor hoinare la nivel local/ regional. ”Aceste instrumente vor conține instrucțiuni sau sfaturi despre cum se poate aborda soluționarea unei probleme complexe din comunitate, conform pașilor pe care i-am aplicat în cadrul proiectului, dar și soluții concrete pentru campanii de sterilizare sau micro-cipare în comunitate. ” a spus Alina Ioniță, consultant Federația Coaliția ONG Natura 2000 România.

”Este important să testăm conținutul acestor documente și ne gândim să le discutăm înainte de finalizare, cu mai mulți reprezentanți ai actorilor relevanți dintr-o comunitate. De exemplu, preotul, medicul veterinar, ciobanul etc. ”, a declarat Andrea Socaciu, reprezentant Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov

Împreună am discutat și despre alte posibile rezultate concrete la scară mică. De exemplu, să ajutăm concret la stabilire un protocol de colaborare dintre Poliția animalelor și medicii veterinari într-o anumită comunitate. În luna ianuarie 2022 vom continua seria de întâlniri pe aceste teme și revenim cu noutăți.

Proiectul ”Animalele domestice hoinare și fără stăpân în România. Definirea problemei sociale și de mediu printr-o abordare participativă și inovare socială” este derulat de ”Societatea Română de Sălbăticie”, în parteneriat cu ”Federația Coaliția Natura 2000 România”, și ”Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov”, și beneficiază de o finanțare în valoare de 133.962,88 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Prioritățile noastre sunt legate de sălbăticie, reintroducere de specii, comunicare și educație. 

Lucrăm pe educație și probleme de conservare a biodiversității, cu accent pe partea socială.

Consultanță, conferințe, evenimente, comunicare, educație.

Copyright © SRS 2021. Imagini: Silviu Matei. Toate drepturile rezervate.

to top
Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Ekoterra